Real otpustio Tunižanina
Foto: EPA

Otkaz Mejriju

Real otpustio Tunižanina

M. Šljivak

Tuniski košarkaš Salah Mejri dobio je otkaz u Real Madridu.

Ovaj 29-godišnji centar je protekle dvije sezone nosio dres Kraljeva iz Madrida. Igrao je dosta solidno, ali su u rukovodstvu Reala odlučili da im njihove usluge nisu potrebne.

Mejri će tako potražiti novu sredinu, a njegovo mjesto će zauzeti mladi 21-godišnji centar Willy Hernangomez, koji se nedavno vratio s posudbe iz Seville.

Tunižanin je prošle sezone imao preko četiri poena po meču, a prosječno je igrao gotovo 10 minuta.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Uspio je osvojiti i četiri trofeja u dvije sezone. Ove godine je s Realom stigao do naslova prvaka Španije i Eurolige, a osvojio je i dva naslova Kupa kralja.

Pored Kraljeva 217 centimetara visoki košarkaš je igrao za Obradorio, Antwerp i Etoile.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.