Rivers: Zabranio sam momcima da koriste riječ eliminacija

Clippersi izborili sedmu utakmicu

Rivers: Zabranio sam momcima da koriste riječ eliminacija

A. Beganović

Los Angeles Clippersi su u šestom susretu 1. kruga doigravanja savladali aktuelne prvaka San Antonio Spurse (102:96), te su tako izborili sedmu utakmicu i to pred svojim navijačima.

Clippersi su se izvukli, odnosno usspjeli su na gostujućem terenu nadigrati Spurse i sada će pred svojim navijačima imati priliku izboriti nastup u konferencijskom polufinalu. 

Dosta dobru partiju u dresu Clippersa pružio je Chris Paul, koji je nakon pobjede kratko rekao: Ovo ne znači ništa. Rekli smo da ćemo uraditi sve što je potrebno kako bismo slavili i mislim da smo dali sve od sebe."

Zadovoljan ostvaren pobjedom bio je i trener Doc Rivers.

"Prije utakmice sam momcima rekao da ne razmišljaju o porazu. Rekao sam im da ne koriste riječ eliminacija i mislim da su momci odradili sjajan posao, no to je već sada samo prošlost", izjavio je trener Clippersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.