Šarić: Zaslužio sam nagradu, pokazaću da su pogriješili

Hrvatski košarkaš jasan

Šarić: Zaslužio sam nagradu, pokazaću da su pogriješili

D. Rakanović

Hrvatski košarkaš Dario Šarić bio je glavni favorit za osvajanje nagrade za najboljeg rookieja godine, ali je NBA liga tu nagradu dodijelila košarkašu Milwaukee Bucksa Malcolmu Brogdonu. 

"Puno bi mi značila ta nagrada, bila bi to kruna moje karijere, ali odlučili su tako kako su odlučili i treba čestitati protivniku",  rekao je košarkaš Philadelphije nakon što je nagrada za Rookiea godine otišla Malcolmu Brogdonu.  

"Zaslužio sam nagradu, igrao sam dobro cijelu sezonu, najviše sam ponudio od svih nomininovanih i trebao sam to osvojiti, ali ovo će mi biti samo dodatan motiv da im pokažem kako su pogriješili",  poručio je Šarić.

Ova odluka rukovodstva lige iznenadila je mnoge legende NBA lige koji su mišljenja da je Šarić trebao dobiti nagradu. 

"Puno mi znače riječi legendi poput Shaqa, Barkleya i McGradyja", rekao je Šarić.

Hrvatski košarkaš u prvoj sezoni odigrao je 81 utakmicu i prosječno je postizao 12,8 poena. Dva puta je biran za rookieja mjeseca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi