Shaq smatra da je Dario Šarić rookie godine
Foto: EPA

Legendarni centar cijeni hrvatskog reprezentativca

Shaq smatra da je Dario Šarić rookie godine

Košarkaš Philadelphia 76ersa Dario Šarić iza sebe ima odličnu prvu sezonu u NBA ligi, a telentovani Hrvat je svojim odličnim igrama privukao pažnju i velikih košarkaških legendi.

Šarić je tokom čitave sezone igrao odlično, a nakon što se povrijedio centar 76era Joel Embiid, Šarić je dobio još više prostora za igru, ali je i preuzeo ulogu favorita u utrci za nagradu za najboljeg rookija godine.

Da je Šarić najbolji rookie godine smatra i legendarni Shaquille O'Neal, a ovoj izbor nekada sjajnog centra je na Facebooku podijelio i sam Dario Šarić.

O'Neal, takođe, smatra da Russell Westbrook zaslužuje nagradu za MVP-a lige, Giannis Antetokounmpo za igrača koji je najviše napredovao, Eric Gordon za najboljeg šestog igrača, a Draymond Green za najboljeg defanzivca. Dok je Mike D'Antoni Shaqov izbog za trenera godine.

Osim Šarića u konkurenciji za rookija godine su još i njegov saigrač Joel Embiid, te Malcom Brogdon iz Milwaukee Bucksa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi