Shaquille O"Neal kod Jamesa u Clevelandu?
O"Neal ne bi imao ništa protiv

NBA prelasci

Shaquille O"Neal kod Jamesa u Clevelandu?

Priča koja se u medijima pojavila prije četiri mjeseca ponovo se sve češće pominje u američkim medijima. Naime kako piše ESPN Magazine Shaq bi trebao preseliti u Cleveland.

Pregovori Clevelanda i Phoenixa oko tradea Shaquillea O'Neala iz Sunsa u Cavse nisu odmakli dalje od preliminarne faze izvjestilo je vodstvo Cavsa. Klubovi nisu razgovarali o ovome poslu u posljednjih pet dana, ali nije isključeno da se pregovori nastave u narednih nekoliko dana. Prvi put kontakt na ovu temu uspostavljen je još u januaru. 

Trade bi uključivao Shaqa, Bena Wallacea i Aleksandra Pavlovića. Sva trojica igrača nalaze se u posljednjoj godini ugovora, i narednog ljeta će postati slobodni agenti. Shaq će u posljednjoj godini svog ugovora sa Sunsima zaraditi 20 miliona dolara, dok će Ben i Pavlović zaraditi 14 odnosno 4,9 s tim da je garancija na Sashin ugovor samo 1, 5 miliona dolara. Sunsi bi u slučaju tradea oslobodili 10 miliona dolara u razmjeni, 4,5 u salaryu i 5,5 miliona dolara na ime poreza na luksuz. 

Sunsi bi mogli daleko bolje proći, s obzirom da je nakon ispadanja od Orlanda u finalu istoka Ben Wallace najavio da će se povući sa parketa, te ukoliko ga dobiju u tradeu, a on prekine karijeru, automatski oslobađaju mjesto u salary cupu za dodatnih 14 miliona dolara. 

GM Clevelanda Danny Ferry i predsjednik Sunsa Steve Kerr su bivši suigrači iz San Antonia, i većinu slobodnog vremena provode skupa, te se u Clevelandu nadaju da bi to moglo presuditi. Još u februaru je trade bio skoro gotova stvar, ali su na kraju u Phoenixu odustali od Bena tražeći od Clevelanda da im ustupi prava na Wally Szczerbiaka, što su u Clevelandu odbili. 

U Phoenixu sada pušu neki novi vjetrovi, sve glasnije se spominje ostanak Shaqa, kako bi uz novog trenera Alvina Gantrya te uz potpuno zdrave Stevea Nasha i Amarea Stoudemirea, kao i za sezonu iskusnijeg rookiea Lopeza napravili veliki iskorak u doigravanju. Ipak, u narednim danima će se više znati o ovome poslu, ali je sigurno da LeBron James s nestrpljenjem čeka dolazak Shaqa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.