Slaba partija Nurkića u novom porazu Denvera

Denver poražen od Lakersa

Slaba partija Nurkića u novom porazu Denvera

E. Škorić

Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su na gostovanju u Staples Centru u Los Angelesu rezultatom 120:116.

Dueli ovih ekipa obično budu zanimljivi i sadržajni, pa je i večeras u Staples Centru publika mogla da uživa u dobroj košarci, a tome svjedoči i konačan rezultat i 236 ubačenih poena.

Domaći tim je s 8:0 krenuo u meč, brzo je imao i 11 razlike, a prva dionica okončana je rezultatom 30:30. Na poluvremenu je bilo 59:54 za goste, da bi poslije tri četvrtine domaći imali 81:76 vodstvo. U zadnjoj četvrtini Nuggetsi su dobrim dijelom bili u vodstvu.

Nekoliko su se puta smjenjivali timovi u vodstvu, da bi na kraju Lakersi trijumfovali sa 120:116, što im je 17. pobjeda ove sezone, dok je Denver na omjeru 21-26.

Young je sa 23 poena bio najefikasniji igrač Lakersa, Russell je dao najveći doprinos u pobjedi sa 22 poena, 10 asistencija i sedam skokova, dok je na drugoj strani Chandler ubacio 26 poena uz devet skokova. Naš Jusuf Nurkić je ubacio jedan poen uz jednu asistenciju i četiri skoka, a igrao je ukupno 12 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi