Španija u derbiju savladala Litvaniju

Svjetsko prvenstvo U17

Španija u derbiju savladala Litvaniju

Košarkaši Španije slavili su u jednom od dva derbija dana Svjetskog prvenstva za kadete protiv reprezentacije Litvanije rezultatom 65:61.

Litvanci su sjajno ušli u meč te su prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 18:9. Ipak, Španci su sjajno odigrali nastavak meča, a do kraja prvog poluvremena uspjeli su tek za pola koša smanjiti prednost Litvanaca.

Nastavak meča donio je potpuni preokret Španaca, a najviše zahvaljujući sjajnoj odbrani koju su odigrali. Dopustili su Litvancima samo sedam poena u trećoj i 13 u posljednjoj dionici dok su oni za to vrijeme ubacili 33 poena za konačnu prednost od četiri poena.

Najefikasni u redovima Španije bio je Gonzalez sa 19 koševa, dok je Martinetz dodao 16. S druge strane, Uleckas je ubacio 12, dok je Valicka ubacio poen manje.

Litvanija: Vaiciunas 3, Vilys 2, Uleckas 12, Sargiunas 3, Velicka 11, Kozys 4, Kisunas 4, Vasiliauskas 8, Juozaitis 8, Balciunas 6.

Španija: Busquets 6, Gonzalez 19, Carrasco 2, Bernacer, Alocen, Mccarthy 2, Ehigiator 9, Martinez 16, Salvador, Parra 11.

U drugom meču koji je završen prije ovoga selekcija Malija porazila je Argentinu rezultatom 56:47. Argentinci su nešto bolje otvorili meč te su prvu dionicu riješili u svoju korist sa tri koša razlike. Ipak, Mali prije odlaska na odmor uspjeva preokrenuti rezultat u svoju korsit i na poluvrijeme otići sa pet poena prednosti. 

U drugom poluvremenu viđeno je jako malo poena. Mali je postigao ukupno 25 koševa, dok je Argentina ubacila tek 20 što im nije bilo dovoljno da izbjegnu poraz u prvo meču.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Haidara sa 13 koševa, dok je s druge strane Lopez ubacio 18 poena.

Mali: Maiga, Keita 4, Toure 2, Sissoko 9, Haidara 13, Diallo 8, Diawara 2, Coulibaly 8, Doumbia, Sissoko 2, Keita 8, Dante.

Argentina: Germano, Basualdo 3, Farabello 1, De La Fuente 2, Cuassolo 11, Lopez 18, Caffaro 5, Franco, Baralle4, Cardo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi