Stipanović sjajan u porazu svog tima

Turska liga

Stipanović sjajan u porazu svog tima

E. Škorić

Bh. košarkaš Andrija Stipanović ubacio je 20 poena u porazu Buyukcekmecea.

Buyukcekmece je poražen s 107:93 u susretu 29. kola turskog prvenstva, pa je i definitivno ostao bez šansi da izbori doigravanje, dok su gosti ovom pobjedom došli na treće mjesto i žele da izbore što bolju poziciju u doigravanju.

Od početka su gosti diktirali tempo na parketu, a nakon prve četvrtine vodili su 33:25. Iako je Darussafaka imala i plus 11 u drugoj dionici, na poluvremenu je bilo 54:54.

Početkom treće dionice domaćin je vodio šest razlike, no onda je Darussafaka preuzela vodstvo i na kraju slavila sigurnu pobjedu.

Goste je predvodio brad Wanamaker sa 21 poenom, dok su po 16 dodali Dans Bertans i James Anderson. Stipanović je bio najbolji u domaćim redovima s 20 poena, pet skokova i dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi