Syracuse nevjerovatnim preokretom do Final Foura

NCAA

Syracuse nevjerovatnim preokretom do Final Foura

M. Šljivak

Košarkaši Syracusea plasirali su se na Final Four NCAA lige. Oni su nevjerovatnim preokretom savladali Virginiju 68:62.

Nevjerovatan meč ponudila su ova dva tima. Prvo poluvrijeme je potpuno pripalo Cavaliersima i na odmor su otišli sa 14 poena prednosti, 35:21.

Do sredine igre u drugom poluvremenu Virginia je imala prednost. Bilo je plus 15 u tim trenucima 54:39, ali je zatim krenula fantastična serija Syracusea.

Fantastičnim presingom prisilili su Virginiju na brzu igru, koja im nije odgovarala. S druge strane Orange je pogađao sve, te su na kraju uspjeli da preokrenu meč u svoju korist i da dođu do pobjede.

Tako je Syracuse ostvario plasman na Final Four, a do njega ih je vodio Malachi Richardson sa 23 poena, od čega je 21 ubacio u drugom poluvremenu.

London Perrantes je s druge strane ubacio 18 poena...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi