Teletović u playoff, Đedović u niži rang

Završen regularni dio ACB lige

Teletović u playoff, Đedović u niži rang

Odigrano je posljednje kolo regularnog dijela sezone ACB lige. I prije posljednjeg kola bila su poznata imena svih sudionika doigravanja, a jedina dilema je bila ko će biti peti i šesti na tabeli.

Unicaja je pobjedom nad Cajom Laboral (70:62) osigurala petu poziciju na tabeli koja joj u četvrtfinalu donosi za protivnika Cajasol. U porazu Caje Mirza Teletović je sa 11 poena i 2 skoka bio najbolji. Joel Freeland i Robert Archibald su sa po 12 poena bili najefikansiji kod Unicaje.

Duško Savanović je sa 19 poena predvodio Cajasol do pobjede nad Gran Canarijom (70:65), ali im to nije bilo dovoljno za petu poziciju. Pobjedu je ostvario i Estudiantes u gostima kod Xacobea (88:78), ali su ostali na sedmoj poziciji koja im u doigravanju donosi Caju Laboral. Nihad Đedović je u porazu Xacobea odigrao odličnu utakmicu upisavši 14 poena i 5 skokova.

Ermin Jazvin je za pet minuta provedenih na parketu upisao 3 poena i 1 skok u gostujućoj pobjedi Granade kod Murcije (76:70), koja je preselila u niži rang. Murciji nije pomogao ni sjajni Miloš Vujanić koji je ubacio 27 poena. Valencia je završila na četvrtoj poziciji pobjedom nad Joventutom (96:94) uz sjajnu igru Rafe Martineza, koji je upisao 24 poena.

Barcelona je regularni dio sezone završila pobjedom nad Alicanteom (85:68), Juan Carlos Navarro je još jednom odigrao sjajnu utakmicu postigavši 22 poena, a Sergio Llull je sa 22 poena predvodio Real Madrid do pobjede nad Manresom (81:79). Ante Tomić je dodao 15 poena i 8 skokova.

U četvrtfinalu doigravanja Barcelona igra protiv Gran Canarije, Caja Laboral protiv Estudiantesa, Real Madrid protiv Cajasola, a Pamesa Valencia protiv Unicaja Malage. Ligu napuštaju Xacobeo i Murcia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.