Timovi iz ABA lige razočarali u Eurocupu

Eurocup

Timovi iz ABA lige razočarali u Eurocupu

M. Šljivak
Teme:

Četiri tima iz ABA lige koji nastupaju u Eurocupu doživjela su poraze večeras.

Union Olimpija je pružila dobar otpor Khimkiju u susretu 2. kola Eurocupa, ali je slovenački tim na kraju ipak poražen u Stožicama 88:85.

Dosta dobru igru je pružio tim iz Ljubljane, ali je ruski tim na kraju ipak poražen s tri poena razlike. Nezaustavljivi su po Olimpiju biliu Tyrese Rice sa 22 poena, te Jeoffrey Lauvergne sa 16 poena. Kod domaćeg tima sjajan je bio Mirza Begić sa 18 poena, dok je Marko Marinović dodao 15.

Novi poraz je upisao Partizan. U Pioniru je lagano do pobjede stigao turski Banvit rezultatom 77:61. Vladimir Dragičević je predovdio Banvit sa 20 poena, dok je kod Partizana Đorđe Gagić ubacio 15 poena.

Poraz na domaćem terenu je upisala i podgorička Budućnost. Do pobjede u Morači je stigla turska Pinar Karsiyaka rezultatom 82:79. 

Gosti su samo u prvoj dionici bili slabiji rival, ali su u ostatku meča kontrolisali rezultat, te su na kraju stigli do pobjede. 

Predvodio ih je Bobby Dixon sa 23 poena, Jon Diebler je dodao 20, dok je kod domaćih Vladimir Dašić ubacio 17, a Omar Cook 16 poena.

I četvrti tim iz ABA lige u Eurocupu je upisao poraz. Mađarski Szolnoki je izgubio u Latviji od VEF Rige, domaće je do pobjede vodio Gerald Robinson sa 19 poena. Za Szolnok je Peter Lorant ubacio 14 poena, a dvocifren je bio i Stefan Sinovec sa 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.