Tony Parker izabran za najboljeg košarkaša Evrope

Novo priznanje za Francuza

Tony Parker izabran za najboljeg košarkaša Evrope

Francuski playmaker Tony Parker proglašen je najboljim evropskim košarkašem u 2013. godinu u izboru FIBA Europea. 

Najbolji francuski sportista u 2013. godini odveo je San Antonio Spurse do finala NBA lige, a reprezentaciju Francuske do zlatne medalje na Eurobasketu u Sloveniji, pa je njegov izbor i logičan. 

"Već nekoliko godina Tony Parker je veliki ambasador košarke, i u Evropi i u SAD. On je samo nagrađen za ono što je uradio u magičnoj 2013. godini", rekao je predsjednik FIBA Europe Sirijel Kumans. 

Parker je sa prosjekom od 19 poena i 3,3 asistencije bio najbolji igrač Eurobasketa. Parker je slavio ispred Marca Gasola, Vassilis Spanoulisa, a na petom mjestu je završio Bojan Bogdanović. 

Bogdanović je u izboru navijača imao čak 4.000 glasova više od Parkera, ali su presudili glasovi košarkaških stručnjaka. Parker je dobio 1.000 glasova, dok je Bogdanović dobio samo 163.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti