Wade i društvo iznenadili Bullse
Foto: ESPN

NBA liga

Wade i društvo iznenadili Bullse

E. Škorić

Košarkaši Miami Heata priredili su senzaciju savladavši u Chicagu Bullse rezultatom 96:84.

Miamiju se nisu davale velike šanse pred gostovanje u Chicagu, no Dwyane Wade i kompanija odigrali su sjajnu utakmicu i zasluženo stigli do pobjede.

Kroz prvu četvrtinu je Miami vodio, pa je istu dobio sa 26:20. Više se Bullsi nisu uspjeli vratiti. Vodili su jedino u prve dvije minute, kasnije su pokušavali da sustignu goste. 

Miami je na poluvremenu vodio 10 razlike (48:38). Gosti su vodili 14 razlike u jednom trenutku u trećoj četvrtini, a u zadnju dionicu ušli su sa +12 (74:62). Bullsi su očajni bili i u zadnjoj četvrtini, iako su u finišu uspjeli da spuste razliku, ali ne i da stignu makar do produžetka.

Wade je predvodio Miami sa 26 poena, Chris Bosh je ubacio 20 uz sedam skokova, Mario Chalmers i Luol Deng po 15. Kod Bullsa je najbolji bio Derrick Rose sa 19 poena, Pau Gasol je ubacio 13 poena uz 17 skokova, Aaron Brooks je imao 17 poena. 

Bullsima je ovo bio 17. poraz, Miamiju 20. pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.