Walter Hodge MVP petog kola Eurocupa

Odličan nastup Amerikanca u petom kolu

Walter Hodge MVP petog kola Eurocupa

Walter Hodge član Stelmet Zielone Gore proglašen je za MVP-a petog kola Eurocupa. 

Ovo kolo bilo je odlično i za Hodgea i za njegovu ekipu. Hodge je vodio Zielonu Goru do gostujuće pobjede nad Cajasolom 85:81. Amerikanac je na ovom susretu imao index učinak 42, a postigao je 31 poen, upisao pet asistencija i tri ukradene lopte. Za dva poena Hodge je gađao 9-14, dok je za tri imao učinak 2-4. 

 

Odlični su u pobjedama svojih ekipa bili i Chuck Davis koji je vodio Banvit do važnog trijumfa, kao i Justin Doellman iz Valencie. Obojica su postigla po 28 poena. Osim što je bio najbolji u prethodnom kolu, Hodge je i vodeći u ukupnom poretku strijelaca Eurocupa. Amerikanac postiže 20.4 poena po susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti