Warriorsi slavili u derbiju večeri

NBA liga

Warriorsi slavili u derbiju večeri

Protekle noći odigrano je devet mečeva u NBA ligi.

Ekipa Golden Statea savladala je kao gost Houston rezultatom 125:108 u derbiju večeri i tako se revanširala za neugodan poraz u Oracle Areni.

Warriorsi su imali nekoliko raspoloženih igrača, a prednjačio je Kevin Durant sa 32 poena i sedam asistencija. 

Steph Curry dodao je 24 koša i sedam proigravanja, dok je Klay Thompson meč završio sa 16 poena. Najefikasniji kod domaćina bio je Clint Capela sa 22 koša i 12 uhvaćenih lopti. James Harden zabilježio je 17 poena (0/5 za tri poena), 11 asistencija i sedam uhvaćenih lopti.

Philadelphia je u uzbudljivom meču u Wells Fargo Centru pobijedila Portland sa 93:92. Junak treće uzastopne pobjede 76-ersa bio je Robert Covington koji je pogodio trojku četiri sekunde prije kraja meča.

Covington je susret okončao sa 22 poena i šest skokova, a najefikasniji igrač u domaćem sastavu bio je Ersan Ilyasova sa 24 pogotka i šest uhvaćenih lopti. Dobru partiju pružio je i Joel Embiid (18 poena, 10 skokova). Kod gostiju se istakao Damian Lillard sa 30 koševa.

Košarkaši Brooklyna upisali su prvu pobjedu nakon 11 uzastopnih poraza. Oni su na gostovanju kod New Orleansa ubacili čak 143 poena (143:114), ostvarivši tek deveti trijumf u sezoni.

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović postigao je 23 poena i zabilježio šest skokova, a isti košgeterski učinak imao je i Brook Lopez, stim što je centar Netsa imao osam uhvaćenih lopti. Domaćina je predvodio Anthony Davis sa 22 poena i devet skokova.

Ostali rezultati:

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 113:78

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 112:96

Atlanta Hawks - Chicago Bulls 102:93

Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 107:91

Dallas Mavericks - Utah Jazz 107:112 (nakon produžetka)

LA Lakers - Indiana Pacers 108:96

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi