Warriorsima derbi protiv Rocketsa, Oklahoma nakon produžetka
Foto: ESPN

NBA liga

Warriorsima derbi protiv Rocketsa, Oklahoma nakon produžetka

E. Škorić

Dosta uzbudljivo bilo je protekle noći na parketima NBA lige.

Charlotte Hornetsi su u zanimljivom duelu na Istoku savladali Miami Heat sa 78:76. Dwyane Wade i društvo nisu uspjeli da dođu do pobjede kod Jordanovih Hornetsa, u čije redove su se vratili oporavljeni Al Jefferson i Kemba Walker.

Wade i Bosh su ubacili po 17 poena, ali Miamiju to nije bilo dovoljno. Kemba Walker je odmah po povratku pokazao koliko znači Hornetsima. Ubacio je 15 poena, dok je Jefferson dodao 12. Zanimljivo da su Hornetsi prva ekipa iza Brooklyn Netsa, odnosno deveta ekipa Istočne konferencije, a Miami je na sedmom mjestu sa omjerom 18-24.

LeBron James i društvo nisu imali većih problema protiv Utah Jazza (106:92). Konačni rezultat zvuči i dobro po goste jer su gubili i po 28 razlike krajem treće dionice. Cavse je predvodio LBJ sa 26 poena i devet asistencija, dok je Kevin Love dodao 19 poena uz 13 skokova, a Irving 18 poena. U timu Utaha Enes Kanter je bio najefikasniji sa 24 poena i 17 skokova.

Konačno je proradio i New York. Knicksi su sa 98:91 trijumfovali u Philadelphiji u derbiju začelja lige. Knicksima je ovo druga pobjeda za redom, a opet ih je predvodio Carmelo Anthony, koji je sinoć ubacio 27 poena uz 11 skokova. Mladi Michael Carter-Williams je na drugoj strani također ubacio 27 poena.

Atlanta je ponajbolja ekipa lige u ovim trenucima. Hawksi redaju pobjede, a ovaj put su slavili prtoiv Detroit Indiana Pacersa sa 110:91, te su ubjedljivo prva ekipa Istoka. Jeff Teague je sinoć kod Hawksa bio najbolji sa 17 poena i 11 asistencija, a CJ Miles je u gostujućem timu ubacio 18 poena.

Detroit Pistonsi su u jednom sjajnom košarkaškom meču nadigrali Orlando Magic sa 128:118. Vučević kod gostiju briljirao sa 26 poena i 13 skokova, Andre Drummond kod domaćih sa također 26 poena i 16 skokova. Greg Monroe je kod Pistonsa ubacio 24 poena uz 10 skokova. 

Memphis Grizzliesi igraju fantastično na svom parketu. Sa 92:86 porazili su Toronto Raporse uz odlično izdanje španskog centra Marca Gasola, koji je ubacio 26 poena. Lou Williams i Kyle Lowry su ubacili 21, odnosno 20 poena za goste. Grizzliesi su treći na Zapadu sa omjerom 30-12, Raptorsi treći na Istoku sa 27-15.

Oklahoma City Thunder je tek nakon produžetka slavila u Washingtonu protiv Wizardsa. U regularnom dijelu rezultat je glasio 92:92, da bi Oklahoma na kraju dobila meč sa 105:103. Kevin Durant nastavlja po starom, pa je Wizardsima ubacio 34 poena, dok je Russell Westbrook ubacio dva manje. Nene je sa 24  poena bio najbolji igrač domaćeg tima.

Oklahoma je i dalje izvan pozicija koje vode u play-off, pa će morati da nastavi sa pobjedama. Spektakl je viđen u Oaklandu u duelu Golden State Warriorsa i Houston Rocketsa (126:113). James Harden je briljirao u Rocketsima sa 33 poena, ali su Klay Thompson sa 27, odnosno Stephen Curry sa 22 poena bili nezaustavljivi po goste. Warriorsi su na vrhu Zapada sa 34 pobjede, dok Rocketsi imaju pet pobjeda manje i nalaze se na petom mjestu na Zapadu.

Dodajmo još da su Phoenix Sunsi savladali Portland TrailBlazerse sa 118:113, dok je New Orleans bio bolji od LA Lakersa sa 96:80, a Dallas Mavericksi su u Minnesoti savladali Timberwolves sa 98:75.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti