Westbrook ne staje, pobjede Utah i Indiane

NBA liga

Westbrook ne staje, pobjede Utah i Indiane

Proteklu NBA noć obilježio je čudesni Russell Westbrook.

Najbolji igrač Oklahome nije uspio da dođe do novog triple-doublea, ali je sa 45 poena predvodio svoj tim do pobjede nad Dallasom u Chesapeake Energy Areni (109:98).

Westbrook je pogodio 16 šuteva iz 29 pokušaja, a na svom kontu je imao još osam skokova i tri asistencije.

U redovima gostiju istakao se Harrison Barnes sa 31 pogotkom.

Utah je opravdala ulogu favorita protiv LA Lakersa te je na domaćem perketu slavila rezultatom 96:88.

Prvo ime kod domaćina bio je Gordon Hayward sa 24 koša, dok je Lou Williams sa 20 poena imao najbolji košgeterski učinak kod gostiju. Ivica Zubac imao je odlično izdanje, pošto je za 26 minuta na terenu zabilježio 16 poena i 10 skokova.

Indiana je u gostima savladala Minnesotu sa 109:103 uz sjajnu partiju Paula Georgea. Zvijezda Pacersa postigla je 32 poena, a na visini zadatka bili su i Myles Turner sa 23 poena i Jeff Teague sa 20 koševa, 13 asistencija i osam uhvaćenih lopti.

Karl-Anthony Towns postigao je 33 poena za domaćina, a tome je dodao i 10 skokova.

Ekipa Denvera slavila je protiv Phoenixa u revolveraškom obračunu u Pepsi Centru (127:120).

Pobjedu domaćina zasjenila je povreda Nikole Jokića. Mladi srbijanski centar je dva minuta prije kraja meča izvukao deblji kraj u jednom duelu te je uz bolnu grimasu i pomoć saigrača napustio teren. Prve informacije govore da se radi o istegnuću lijevog kuka, a više detalja biće poznato nakon detaljnih ljekarskih pregleda.

Upravo je Jokić bio najefikasniji kod Denvera sa 29 poena, 14 skokova i osam asistencija. Sunse je predvodio Eric Bledsoe sa 28 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi