Westbrook srušio prvaka, pobjede Houstona i Philadelphije
Foto: NBA

NBA liga

Westbrook srušio prvaka, pobjede Houstona i Philadelphije

U NBA ligi sinoć je odigrano pet mečeva.

Houston Rocketsi su u Time Warner Cable Areni savladali Charlotte Hornetse rezultatom 107:95 uz odličnu partiju Jamesa Hardena.

Brada je ubacio 30 poena i zabilježio 11 skokova i osam asistencija, a na visini zadatka bio je i Patrick Beverley sa 17 koševa.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Nicolas Batum sa 15 pogodaka, 10 proigravanja i osam uhvaćenih lopti.

Gostujuću pobjedu ostvarila je i ekipa Philadelphije. 76ersi su u triler završnici savladali Orlando sa 112:111, a trijumf gostima donio je je T.J. McConnell pogotkom 5,8 sekundi pri kraja meča.

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić predvodio je Philadelphiju sa 24 poena i osam skokova, a isti košgeterski učinak na drugoj strani imao je Evan Fournier. Bek Orlanda tome je dodao devet skokova i osam asistencija. 

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević meč je završio sa double-double učinkom - 21 poen, 11 skokova.

Oklahoma je na krilima fenomenalnog Russella Westbrooka upisala domaću pobjedu protiv aktuelnog prvaka Clevelanda (118:109).

Ponajbolji bek lige došao je do novog, 26. triple-doublea u sezoni upisavši 29 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Kyrie Irving je za goste ubacio 28 poena, dok je LeBron James susret okončao sa 18 koševa i sedam asistencija.

NBA, rezultati:

Charlotte Hornets - Houston Rockets 95:107

Orlando Magic - Philadelphia 76ers 111:112

Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers 118:109

Dallas Mavericks - Utah Jazz 112:105 (nakon produžetka)

Portland Trail Blazers - Boston Celtics 111:120

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi