Zastrašujuća je cijena ulaznice za večerašnji meč NBA finala

Peta utakmica finala

Zastrašujuća je cijena ulaznice za večerašnji meč NBA finala

E. Škorić

Da biste uživali u NBA spektaklu i (možda) uživo posmatrali slavlje Golden State Warriorsa poslije osvojene titule morate platiti 40.000 eura.

Warriorsi vode 3:1 u velikom finalu protiv Cleveland Cavaliersa, a večeras imaju priliku da pred svojim navijačima dođu do prstena. 

Stoga je dvorana u Oaklandu rasprodana za susret koji se igra večeras u tri sata iza ponoći po našem vremenu, a ulaznicu je jedino moguće pronaći još na crnom tržištu.

Prema pisanju američkih medija, cijena jedne ulaznice pokraj parketa za večerašnji meč na crnom tržištu košta i do 40.000 eura. 

Ovo je treće uzastopno finale Warriorsa i Cavsa i trenutno imaju po jedan prsten, pa je stoga večerašnji duel od posebne važnosti. A ko bude pri džepu imao 40.000 eura, uživo će da prati okršaje Kevina Duranta i Stepha Curryja protiv LeBrona Jamesa i Kyriea Irvinga.

Niko prije nije uspio u finalu da stigne 0:3, li Cavsi će probati da još večeras unesu neizvjesnost u finalnu seriju i da eventualno pokušaju izboriti sedmu utakmicu. Jamesa, naravno, ne treba prerano otpisati, koliko god izgledao ubitačan tandem Durant - Curry.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti