Zvezda i Galata igraju za mjesec dana, dolazi li Ataman?

Novi duel u TOP 16 fazi Eurolige

Zvezda i Galata igraju za mjesec dana, dolazi li Ataman?

Konačan rasplet nakon posljednjeg kola regularnog dijela grupne faze u Euroligi donio je i novi duel Crvene zvezde i Galatasaraya. 

Podsjetimo Zvezda i Galatasaray već su odigrali dva susreta u prvom dijelu takmičenja, a obzirom da su klubovi završili na drugom, odnosno četvrtom mjestu, igrat će i u istoj grupi u okviru TOP 16 faze Eurolige. 

Pred utakmicu u Istanbulu poginuo je navijač Crvene zvezde, Marko Ivković, a Ataman je neznajući za tragičan događaj nakon utakmice izjavio da su navijači Zvezde teroristi. Nakon te reakcije premijer Srbije, Aleksandar Vučić proglasio ga je nepoželjnom osobom u Srbiji. Ataman se nakon toga izvinio i poručio da nije znao za ubistvo. 

"Ja želim da idem u Beograd, ali je premijer Srbije rekao da sam nepoželjan. Sada sve ovisi od moguće inicijative našeg Ministarstva vanjskih poslova," rekao je Ataman. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.