Adam Johnson osnovao ekipu u zatvoru
Foto: EPA

Zatvorske dane krati igranjem fudbala

Adam Johnson osnovao ekipu u zatvoru

Adam Johnson koji je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od šest godina zbog seksualnog odnosa sa maloljetnom osobom je u zatvoru pokrenuo fudbalski tim.

Bivši krilni igrač Sunderlanda i Manchester Cityja je odlučio skratiti svoje dane u zatvoru igranjem fudbala. On je zajedno sa kolegama osuđenicima pokrenuo ekipu pod imenom Johnson's Superstars. 

Johnsonove Superzvijezde igraju na terenu u HMP Moorlandu, zatvoru u kojem služe kazne. Poznati zatvorenik, prema pisanju The Suna, čak i insistira da on i njegovi saigrači  mogu izaći na teren 10 minuta prije utakmice kako bi se što bolje pripremili za svoje mečeve.

Johnsonu je dozvoljeno da igra dva puta sedmično, a njegova ekipa može igrati samo protiv ekipa iz istog krila zatvora zbog straha da bi, u drugom slučaju, mogli biti napadnuti od strane drugih zatvorenika.

"Nije baš da proživljava pakao unutra. Gledaju mu kroz prste jer je bio engleski reprezentativac i zvijezda Premier lige", izjavio je neimenovani izvor za britanske medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi