Bivša olimpijka zbog depresije počela raditi kao prostitutka

Tri puta učestvovala na Olimpijadi

Bivša olimpijka zbog depresije počela raditi kao prostitutka

A. Haznadarević

Suzy Favor Hamilton je ne tako davno bila jedna od najboljih američkih sprinterki , a u periodu od 1990. do 2000. godine, tri puta je svoju državu predstavljala na Olimpijskim igrama. Ipak, njena tajna da je zbog psihičkih smetnji riješenje potražila radeći kao prostitutka, završila je na naslovnicama mnogih magazina.

Nakon završetka karijere, danas 44-godišnja Favor Hamilton je, kako kaže, osjećala veliki pritisak kao sportašica, "ne samo da i dalje pobjeđuje, već da bude savršena".

 

Nakon što je shvatila da neće moći osvojiti zlatnu medalju na Igrama u Sydneyu 2000. godine, pala je u depresiju, a nakon rođenja kćeri, koja sada ima sedam godina, njeno stanje postalo je još gore.

 

Tražila je pomoć psihologa, ali brojni razgovori i terapije nisu joj pomogli, a onda je napravila potez s kojim je šokirala svijet, počela je raditi za jednu eskort agenciju iz LA-a, uprkos snažnom protivljenju kompletne porodice.

 

Ipak sada, kada je sve prošlo, Favor se vratila normalnom životu, te je istakla da sada samo želi biti normalna majka, dodavši: "Shvatam šta sam uradila, ne mogu nikoga kriviti osim sebe. Svako čini greške, a ja sam napravila veliku, ogromnu", smatra bivša olimpijka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.