Dva brata: Jedan igrao u BiH, drugi je zvijezda Premiershipa

Jeste li znali?

Dva brata: Jedan igrao u BiH, drugi je zvijezda Premiershipa

Ljubiteljima domaćeg fudbala vjerovatno je poznato ime Goodnessa Ohiremena Ajayija, mladog Nigerijca koji je donedavno nastupao za Široki Brijeg.

Dok je Ajayija put odveo do Premijer lige, njegovog rođenog brata gledamo u Premier ligi i to onoj pravoj, engleskoj. Malo je poznato da je brat bivšeg igrača Širokog, a sada fudbalera Rijeke, perspektivni Isaac Success Ayaji, koji je ovog ljeta potpisao za Watford za čak 15 miliona eura.

Ovaj fudbaler ima 20 godina i u svojoj karijeri je sa Nigerijom osvojio Svjetsko prvenstvo za igrače do 17 godina, igra na poziciji desnog krila i predviđa mu se blistava karijera.

Success je u ovoj sezoni odigrao osam utakmica za Watford, a u prošlosti je igrao za Udinese i Granadu, te BJ Foundation Akademiju u kojoj je i ponikao.

Ova zanimljivost nas je nakratko vratila nekoliko godina unazad i podsjetila na braću Kolarov. Dok je Aleksandar igrao u Laziju, Nikola je nastupao za sarajevski Olimpic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi