Džeko platio vilu , ali još uvijek nije njen vlasnik

Džeko platio vilu , ali još uvijek nije njen vlasnik

O. Lekić

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko prije nekih mjesec dana u Dubrovniku je kupio luskuznu vilu s pogledom na more, no izgleda da je naš reprezentativac prevaren.

Naime, kako piše Jutarnji list, bosanskohercegovački napadač ne može se upisati kao vlasnik vile vrijedne 2.6 miliona eura. Jutarnji list piše da je Džeko vilu kupio od Stipe i Lidije Pašalić i iako im je isplatio cjelokupan iznos, oni se i dalje vode kao vlasnici.

Jutarnji tvrdi da od 2011. godine pravo zaloga teškog 721.474 eura na vili ima i izvjesni Ivo Jaković od kojeg su Pašalići svojevremeno uzeli kratkoročni kredit, a osim Jakovića dio kuće potražuje i splitski agent nekretninama Ante Akrap, koji je posredovao u prodaji i očekuje isplatu od 63.000 eura.

Akrap svoj novac potražuje putem Općinskog suda u Dubrovniku, a iako s Pašalićima nije imao ugovor o posredovanju u prodaji vile, tvrdi da je on zaslužan za prodaju i da je vjerovao obećanjima Lidije Pašalić.

Pravni zastupnik našeg reprezentativca, Zoran Antunović, istakao je da ne može govoriti o detaljima kupoprodaje, ali je naglasio da Džeko nije ogorčen, a Jutarnji tvrdi da je u međuvremenu Jaković dobio svoj novac i da je njegovo pravo zaloga brisano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.