Kao dječak je preživio tsunami, a jučer potpisao za Sporting

Nevjerovatna životna priča

Kao dječak je preživio tsunami, a jučer potpisao za Sporting

Životna priča 17-godišnjeg Indonežanina po imenu Martunis zaista je nesvakidašnja i ostavlja bez daha.

Ovaj mladić je 2004. godine preživio tsunami i tačno 21 dan je bio prepušten samome sebi. Zbog velike tragedije ostao je bez majke i dvije sestre, a za vrijeme preživljavanja hranio se ostacima hrane koju je nalazio na ulicama grada Banda Aceh. 

Kada su ga spasilačke službe napokon pronašle, tada osmogodišnji Martunis je bio obučen u dres portugalske reprezentacije sa brojem deset i imenom Ruia Coste.

Taj prizor je ganuo Cristiana Ronalda i Felipea Scolarija, koji su među reprezentativcima Portugala sakupili novac i kupili kuću unesrećenom dječaku. Jedanaest godina kasnije, sudbina je htjela da baš taj mladić krene Ronaldovim stopama i potpiše za Sporting iz Lisabona.

Veliku ulogu u spašavanju Martunisa imao je i Cristiano Ronaldo, koji ga je dva puta pozvao u goste i omogućio mu da trenira sa najboljim portugalskim fudbalerima. Indonežanin je svojom upornošću došao i do U-21 reprezentacije svoje zemlje.

Ubrzo je uslijedio i poziv slavnog lisabonskog kluba, koji je mladog Martunisa pozvao na probu. Nakon što su se uvjerili u njegove kvalitete, ponudili su mu stipendijski ugovor kojim je Indonežanin postao dio Sportingove akademije. 

To je za njega tek početak, nadamo se, jedne lijepe karijere, a sigurno je da će Martunis nakon priče koja je dirnula cijeli svijet biti posebnom 'pod lupom' javnosti i to s punim pravom. Neka mu je sretno!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.