Mladi fudbaler ekspresno napustio klub zbog krsta na grbu

Nesvakidašnja situacija u Makedoniji

Mladi fudbaler ekspresno napustio klub zbog krsta na grbu

Iz Makedonije stiže i više nego nesvakidašnja priča čiji je glavni akter mladi fudbaler sa Kosova Florent Osmani.

Ovaj fudbaler je prije samo 17 dana pojačao FK Skoplje, koji ga je predstavio kao najveće pojačanje za novu sezonu, ali se Osmani u makedonskoj prijestolnici nije dugo zadržao.

Razlog je bizaran. Osmaniju je zasmetalo što Skoplje na svom klupskom grbu ima krst, koji je jedno vrijeme prekrivao na dresu.

Osmani je u razgovoru za makedonske medije ispričao još neke detalje koji su mu zasmetali tokom kratkog boravka u Skoplju.

"Prekrivao sam krst na grbu kada sam nosio dres Skoplja iz razloga što sam musliman. Vjera je za mene svetinja i to sam jednostavno morao raditi. Kada su trener, saigrači i čelnici kluba saznali da to radim počeli su me gledati drugim očima i nisam se osjećao lijepo", započeo je Osmani, te nastavio:

"Predsjednik me pozvao na razgovor i rekao mi je da ne smijem pokrivati grb kluba ako želim ostati u Skoplju. Ja nikada nisam prekrivao cijeli grb, već samo krst, ali oni to nisu željeli tolerisati. Na kraju smo se dogovorili da raskinemo saradnju, iako sam ovdje došao prije samo 17 dana i najavljen kao veliko pojačanje".

Florent Osmani je prije dolaska u Skoplje igrao za Prizren, a u prošlosti je kratko nastupao i u Turskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi