Ovako izgleda noga fudbalera nakon 26 operacijskih zahvata!

Stravična povreda Bussta

Ovako izgleda noga fudbalera nakon 26 operacijskih zahvata!

Karijeru nekadašnjeg fudbalera Coventryja Davida Bussta obilježio je stravičan lom noge na utakmici protiv Manchester Uniteda 1996. godine.

Tada 28-godišnji Busst sudario se nakon izvođenja kornera sa Denisom Irwinom i Brianom McClairom. Jezivi prizor je šokirao sve prisutne, a njegova noga 'prelomila' pod uglom od 90 stepeni.

Utakmica protiv Uniteda bila je posljednja Busstova u karijeri, jer se nakon teške povrede nikada više nije vratio na teren. Malo je nedostajao da njegova noga bude amputirana nakon nesreće.

"Znao sam da se nešto ozbiljno dogodilo kada sam vidio reakcije svojih saigrača. Nikada neću zaboraviti lice Diona Dublina koji se sagnuo i gledao me sa suzama u očima i rukom na glavi. Bol je bila neopisiva, smrznuo sam se, ali se nisam onesvijestio. Bila je to moja posljednja utakmica u karijeri", rekao je David Busst.

Devetnaest godina kasnije, u javnost je dospjela fotografija njegove noge na kojoj je izvršeno čak 26 operacijskih zahvata. Koliko se god javnost zgrozila te 1996. godine, tako je ostala u šoku i gotovo dvije decenije nakon teške povrede. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.