Pet najboljih "panenka" jedanaesteraca ikada

Legendarni Čeh je zaludio svijet

Pet najboljih "panenka" jedanaesteraca ikada

A. Haznadarević

Kada je davne 1976. godine Antonin Panenka uzeo loptu da izvede ključni jedanaesterac za šampiona Evrope, niko nije mogao ni pomisliti da će taj trenutak obilježiti njegovu cijelu karijeru, i da će to biti njegovo životno djelo po kom će njegovo ime ostati zapamćeno. 

Panenka, stil izvođenja jedanaesterca, kako je kasnije dobio ime, vrhunac je bezobrazne samouvjerenosti u trenucima ogromnog pritiska na igrače, a vođeni djelom slavnog Čeha (tada Čehoslovaka), mnogi veliki igrači su također pisali historiju na sličan način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.