Putovao skoro 10.000 kilometara zbog amaterskog kluba

Football manager je čudo

Putovao skoro 10.000 kilometara zbog amaterskog kluba

E. Čaušević

Nevjerovatna priča stiže nam iz Engleske, a u centru pažnje našao se Huang Wenbin koji je putovao skoro 10.000 kilometara zbog amaterskog kluba.

Kinez već godinama igra popularnu igricu Football manager, a zbog amaterskog kluba Runcorn Towna odlučio je da putuje skoro 10.000 kilometara kako bi vidio gdje se taj klub nalazi. Wenbin je davne 2001. godine na FM počeo igrati sa ovim klubom, te je odlučio nakon nekoliko godina da pokuša pronaći gdje se ovaj klub nalazi u stvarnosti.

"Prvi put sam to odlučio 2015. godine kada sam se sjetio FM-a iz 2001. godine. Tada sam proveo dosta vremena igrajući s tim klubom i zavolio sam ga. Istraživao sam dosta o njemu, ali nisam mogao da nađem gdje se tačno nalazi jer je to amaterski klub koji se ne takmiči u nekoj engleskoj ligi", rekao je Wenbin, te dodao:

"Onda sam došao u Liverpool iz Kine da gledam posljednji meč Stevena Gerrarda za Liverpool. Na putu do Anfielda sam slučajno ugledao putokaz na kojem je pisalo Runcorn. Nisam mogao da vjerujem i rekao sam prijatelju da ću se veoma brzo vratiti iz Kine kako bi pronašao moj omiljeni klub. Prešao sam skoro 10.000 kilometara i upoznao vlasnika Runcorna, Marka Buckleyja. Bilo je to sjajno iskustvo i oni nisu vjerovali da imaju fana čak u Kini".

Wenbin se zadržao nekoliko dana u Runcornu gdje je svakodnevno boravio na stadionu ovog kluba i pratio treninge omladinaca. Ostao je s njima u sjajnim odnosima, te jednom sedmično na mail dobije slike od vlasnika kluba i jasan izvještaj o stanju u klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti