Znate li ko je najplaćeniji fudbaler svijeta?

Messi i dalje ispred Ronalda

Znate li ko je najplaćeniji fudbaler svijeta?

E. Čaušević

"France Football" danas je objavio listu najplaćenijih fudbalera svijeta, te listu najplaćenijih trenera svijeta.

Na prvom mjestu najplaćenijih fudbalera nalazi se i dalje Lionel Messi koji godišnje zarađuje oko 74 miliona eura. Messi je u prošloj godini zaradio devet miliona više u odnosu na prethodnu godinu. 

Iza osvajača Zlatne lopte nalazi se zvijezda Real Madrida, Cristiano Ronaldo, koji je u prošloj godini zaradio 67,4 miliona eura. Na trećem mjestu je još jedan igrač Barcelone, Neymar, sa godišnjom zaradom od 43,5 miliona eura. 

Zanimljiva činjenica je da Zlatan Ibrahimović više nije najplaćeniji igrač u Francuskoj, a njegovo mjesto zauzeo je Angel Di Marija koji trenutno zarađuje više od švedskog napadača.

Također, zanimljivo je da je Jose Mourinho i dalje najplaćeniji trener na svijetu iako je trenutno bez posla. Mourinho godišnje zarađuje 24,5 miliona eura, a iza njega su Pep Guardiola i Fabio Capello.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi