19.etapa otkazana zbog snijega

Pod upitnikom je subotnja etapa

19.etapa otkazana zbog snijega

M. Maksimović

Devetnaesta etapa biciklističke utrke Giro d'Italia, koja se danas trebala voziti od Ponte di Legna do Val Martella, otkazana je zbog loših vremenskih uslova. 

Organizatori su pokušali stvar spasiti zamjenom teških uspona Gavia i  Passo dello Stelvio sa 4.300 metara ukupnog uspona, prevojem Tonale kojeg su zatrpale lavine, pa je etapa otkazana. Ni ova koja se vozi u subotu koja je također planinska od Silandra do Tre Cime di Lavareda u dužini od 203 kilometra ''nije sigurna'' također zbog snijega.

Dvije etape prije kraja Vicenzo Nibali ima ogromnu prednost, preko četiri minute ispred Cadela Evansa i vrlo je blizu ukupne pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti