200 metara delfin: Čeprkalo 36, Cseh glavni favorit za zlato

Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima

200 metara delfin: Čeprkalo 36, Cseh glavni favorit za zlato

A. Beganović

Bosanskohercegovački plivač Mihajlo Čeprkalo zauzeo je 36. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kazanju u disciplini 200 metara delfin.

Mladi bosanskohercegovački plivač, koji po prvi put učestvuje na Svjetskom prvenstvu, za najboljim iz kvalifikacija mađarskim plivačem Laszlom Csehom je zaostao 11 sekundi 93 stotinke.

U kvalifikacijama je učestvovalo 40 plivača, a naš Čeprkalo je bio bolji od Telmuraza Kobakhidzea iz Gruzije, Nouamanea Batahija iz Maroka, Alda Castilla iz Bolivije, te Noaha Al-Khulaifija iz Katara.

Učešće u finalu izborili su Loouis Croenen, Seto Dalya, Masato Sakai, Laszlo Cseh, Chad Le Clos, Viktor Bromer, Jan Switkowski i Tom Shields.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.