Amel Tuka najbolji atletičar Balkana za 2015. godinu
FOTO: EPA

Konačni ishod glasanja ABAF-a

Amel Tuka najbolji atletičar Balkana za 2015. godinu

D. Kurbegović

Član Atletskog kluba "Zenica" i najbolji bosanskohercegovački atletičar, srednjoprugaš Amel Tuka izabran je za najboljeg atletičara Balkana za 2015. godinu.

Sigurno da je ovo bio realan i očekivan ishod glasanja Asocijacije balkanskih federacija (ABAF), s obzirom na rezultate koje je Tuka ove sezone postigao.

Podsjetimo Amel Tuka ove godine osvojio je naslov dvoranskog prvaka Balkana na igrama koje su održane u Istanbulu, to je bio ujedno njegov i prvi nastup u dvorani.

On je ujedno i oborio rekord Balkana, koji je prije njega držao Lučijano Šušanj iz Hrvatske. Nakon toga, Tuka je pobijedio na mitingu Dijamantske lige u Monaku sa vremenom 1:42,51, što je najbolji rezultat na svijetu ove godine.

Nakon toga došlo je i Svjetsko prvenstvo u Pekingu, gdje je osvojio bronzanu medalju. Na kraju vrijedi dodati da je u ukupnom poretku Zlatne lige završio na trećem mjestu.

Tuka će priznanje za najboljeg atletičara Balkana primiti 18. novembra na gala večeri ABAF-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti