Amel Tuka se oglasio nakon jučerašnje utrke finala EP

Bh. atletičar fokusiran samo na Olimpijadu

Amel Tuka se oglasio nakon jučerašnje utrke finala EP

E. Čaušević

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka jučer je završio na četvrtom mjestu utrke na 800 metara finala Evropskog prvenstva.

Tuka je prije utrke objasnio da je imao dosta doping kontrola prije samog finala što nije praksa inače u svijetu sporta. Iako je za cilj imao da osvoji medalju na kraju se naš atletičar morao zadovoljiti četvrtim mjestom.

"Evropsko prvenstvo je već iza mene. Idemo dalje uz Božiju pomoć sa još više želje i motiva, tek slijede prave stvari. Rio čeka!", poručio je Tuka na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Sigurno je da Tuka tempira svoju formu za Olimpijske igre u Riju, a njegov veliki san je da se iz Brazila vrati sa medaljom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi