Amina Kajtaz isplivala najvjrijedniji rezultat u Dubrovniku

Grand Prix južne regije

Amina Kajtaz isplivala najvjrijedniji rezultat u Dubrovniku

A. Beganović

Bosanskohercegovačka plivačica Amina Kajtaz, koja brani boje dubrovačkog Juga, ostvarila je najvjrijedniji rezultat na Grand Prixu južne regije.

Mlada 17-godišnja plivačica Amina Kajtaz sredinom prošle godine napustila je Mostar u kojem nije imala ulova za normalan sportski razvoj i potpisala je ugovor sa dubrovačkim Jugom, a u Dubrovniku s njom radi proslavljeni plivač i trostruki olimpijac Borut Petrič.

Da Amina nije pogriješila govore i rezultati koje postiže, a na posljednjem Grand Prixu južne regije u kojem učestvuju plivački klubovi Jug, KPK, Jadran, Leotar, Primorac i Budva naša mlada plivačica je ostvarila najvrijedniji rezultat.

Naime, kćerka nekadašnjeg fudbalera Veleža, Seada Kajtaza, dionicu od 100 metara slobodnim stilom isplivala je u vremenu 1:01.45. 

Inače, u Dubrovniku je na Grand Prixu učestvovalo 140 plivača i plivačica, a 3. kolo ovog takmičenja održat će se 31. januara također u Dubrovniku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.