Amina Kajtaz sjajna u Herceg Novom

Bh. plivačica sve bolja

Amina Kajtaz sjajna u Herceg Novom

A. Beganović

U vikendu iza nas u Herceg Novom je održan „XX Jubilarni Montenegro Mimoza Kup 2015“ na kojem je sjajne rezultate ostvarila i bosanskohercegovačka plivačica Amina Kajtaz.

Na ovom mitingu koji ima dugogodišnju tradiciju, učešće je dalo 32 plivačka kluba iz Mađarske, Slovenije, Albanije,Hrvatske,Vojvodine, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U veoma oštroj konkurenciji, naša plivačica Amina Kajtaz ostvarila je izvanredne rezultate. Osvojila je četiri zlatne medalje u disciplinama: 50 i 100m, leđno, 50m slobodno i 50m delfin, te dvije srebrne medalje u disciplinama 100m mix i 100m delfin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.