Angelsi bolji od Yankeesa
Morales donio pobjedu Angelsima

Baseball

Angelsi bolji od Yankeesa

Sasvim obična noć u MLB-u uz poraz Yankeesa na svom terenu donijela je i jedno iznenađenje koje su svojim navijačima priredili su igrači Washingtona porazivši ekipu s najboljim skorom u ligi. Boston je nakon tri poraza konačno slavio.

NY Yankees su priredili još jedno razočarenje svojim navijačima domaćim porazom od LA Angelsa, koji usput rečeno, to isto rade svojim navijačima kad igraju kući. Ipak, ponekom pobjedom van LA, Angelsi se još drže na solidnih 10-13. Matt Palmer i Kendry Morales su bili prevaga na strani Angelsa i s jednim homerom i dva runa donijeli su pobjedu gostujućoj momčadi.

Detroit Tigers i Cleveland Indians su odigrali ljepoticu večeri u kojoj su na kraju slavili Tigersi. Čovjek odluke bio je Curtis Granderson, koji je s dva run-homera donio Detroitu dvanaestu pobjedu sezone, a Indiansima nanio petnaesti poraz sezone. 

Aktuelni prvaci Philadelphia Philies su upisali još jednu minimalnu i teško izvojevanu pobjedu nad NY Metsima. Shane Victorino je ponovo bio najbolji pojedinac domaćeg tima, i još jednom jasno se vidjelo da nije njega, Philies bi ličili na sasvim prosječnu ekipu. S dva outa u 10 inningu donio je minimalnu 6:5 pobjedu svom timu. 

LA Dodgers su nepobjedivi na svom terenu. Devetu pobjedu iz devet mečeva upisali su protiv San Diego Padresa. Nakon što su prošle noći slavili s 1:0, ovaj su put upisali još jednu minimalnu pobjedu od 2:1. Ovom pobjedom Dodgers su se poravnali sa ST. Louisom u skoru 17-8. Najbolji pojedinac kod momčadi iz Holywooda bio je Andre Ethier s dva hita. 

Rezultati:

NY Yankees - LA Angels 4:8, Chicago Cubs - Florida 6:1, Washington - ST.Louis 6:1, Toronto - Baltomore 5:4, Atlanta - Houston 1:5, Detroit - Cleveland 9:7, Philadelphia - NY Mets 6:5, San Francisco - Colorado 1:5, Milwaukee - Arizona 1:4, Pitsburgh - Cincinati 8:6, Tampa Bay - Boston 6:10, Minesota - Kanzas 7:10, Texas - Chicago WS 9:6, Seattle - Oakland 2:3 i LA Dodgers - San Diego 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.