Armstrongov advokat: Lance će možda na detektor laži

Pozvao i svjedoke USADA-e na detektor laži

Armstrongov advokat: Lance će možda na detektor laži

A. Beganović

Nakon što je Američka antidopinška agencija (USADA) objavila izvještaj vezan za optužbu Lancea Armstronga, oglasio se i advokat američkog bicikliste, koji je izjavio da bi njegov klijent mogao na detektor laži.

USADA je objavila izveštaj na više od 1000 stranica, koji između ostalog sadrži i svjedočenja 26 osoba, od kojih je 11 bivših Armstrongovih momčadskih kolega, koji su potvrdili da se jedan od najboljih biciklista svih vremena dopingova i da je poticao druge da rade isto.

Podsjetimo, USADA je poništila sve Armstrongove rezultate, no da bi takva odluka postala pravomoćna mora je potvrditi Međunarodna biciklistička federacija, a američki biciklista je tokom cijele borbe sa USADA-om tvrdio da nije uzimao doping, no na kraju je odustao od pravne borbe.

I kada se mislilo da je ovaj slučaj gotov, javio se Armstrongov advokat, koji je nakon objavljivanja gore pomenutog izvještaja izjavio:

"Moguće je da će Lance ići na detektor laži. On je odustao od borbe sa USADA-om jer je želio krenuti dalje i znao je da će za neke uvijek biti kriv, bez obzira šta se dogodilo. Međutim, možda će ići na detektor laži, a pozivam i 26 svjedoka iz izvještaja da odu na detektor laži. Nećemo osporaviti rezultate ako testz bude sproveden sa dobrom opremom i ako ga budu vodili kvalificirani tehničari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.