Australija potopila Grčku

Olimpijske igre, vaterpolo

Australija potopila Grčku

D. Vejo

Vaterpolisti Australije su u posljednjoj utakmici grupe A OI u Riju, praktično su potopili selekciju Grčke.

Rezultat je bio 12:7 po četvrtinama je bilo 5:3, 5:1, 0:1 i 2:2.

Prvo poluvrijeme sjajno otvaraju Australijanci. Mrežu Grka pogađaju čak pet puta, dok protivnik to radi u tri navrata. Druga četvrtina potpuno je protekla u znaku Australije. Čak 5:1 glasio je rezultat, što je šokiralo Grke. Na odmor se odlazi s prednošću od šest golova razlike u korist Australije.

U trećem periodu meča viđen je jedan čvrst vaterpolo, kako sa jedne tako i sa druge strane. Jedini pogodak u toj dionici postigli su Grci, a bilo je 1:0. Posljednja četvrtina, donosi kvalitetan vaterpolo. igralo se gol za gol, tako da je ista završena 2:2, čime Australija bilježi trijumf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi