Austrijska skakačica doživjela nesreću i ostala nepokretna

Tragedija šokirala Austriju

Austrijska skakačica doživjela nesreću i ostala nepokretna

Austrijski olimpijski odbor danas je objavio informaciju da je atletičarka Kira Grunberg nakon teškog pada ostala oduzeta ispod struka.

Kako prenose tamošnji mediji, ova 21-godišnja atletičarka na treningu skoka s motkom je pala pokraj stručanjače i slomila kralježak, a nakon toga podvrgnuta je hitnoj operaciji kako bi se izbjegle još teže posljedice.

Liječnici u gradu Innsbrucku u narednim danima će obaviti sve pretrage i kontrole, kada će biti precizna dijagnoza njezinog stanja.

Inače, Grunberg je na dva evropska prvenstva uspjela preskočiti 4,45 metara, a inače je austrijska rekorderka u skoku s motkom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.