Bahrudin Mahmić prvak svijeta u kickboxu

Svjetsko amatersko prvenstvo u Budimpešti

Bahrudin Mahmić prvak svijeta u kickboxu

D. Kurbegović

Bh. kikbokser Bahrudin Mahmić osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom amaterskom prvenstvu za seniore u kickboksu (WAKO) koje se od 4. do 11. novembra 2017. godine održava u Budimpešti.

Mahmić je do najsjajnijeg odličja stigao poslije pobjede u finalnoj borbi low kick discipline do -91 KG nad srbijanskim kickboxerom Bojanom Džepinom. Inače Bahrudin Mahmić je 26-godišnjak iz Zenice, koji već nekoliko godina bilježi sjajne rezultate u Evropi i svijetu. 

Zeničanin je već 2011. godine pokazao svoj kvalitete, kada je na Svjetskom prvenstvu u Skoplju postao viceprvak svijeta u kategoriji do 91 kg, disciplina K1. Nakon toga postao je balkanski prvak, osvajač Svjetskog kupa i višestruki prvak BiH. Iako vrijedno trenira i postiže dobre rezultate, Mahmić je prepušten sam sebi i eventualnoj pomoći kolega i trenera iz njegovog kluba "Isak" iz Zenice. Nikada nije dobio pomoć ni od grada, ni kantona, ni države što je svakako poražavajuće. O tim stvarima Mahmić ne želi govoriti, ali je uvjeren da će nekada doći i bolji dani za ovu vrstu sporta u našoj zemlji.

Inače, bh. reprezentacija s dosta uspjeha nastupa na SP u Mađarskoj, a pored zlata, koje je osvojio Mamić, bronzanim medaljama okitili su se Slavoljub Budeša (KBK “Panter” Bijeljina K1, –71 kg), Sandro Poletan (KBK “Kruna” Laktaši, FC, -75 kg) te Jasmina Merdić (KBS “Titanium” Usora, K1, +70 kg).

U finale se plasirao i Ahmed Krnjić, a njegov meč protiv na rasporedu je sutra.

Bh. reprezentaciju sačinjava 15 takmičara iz 12 klubova, koju predvodi selektor reprezentacije Salko Zildžić, s timom trenera: Husein Selimović, Veselin Đuričić, Redžep Halilović i Draženko Ninić.

Dio bh. tima su i predstavnici Kickboxing saveza BiH generalni sekretar Muhamed Šabanović i predsjednik saveza Dragutin Papović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi