Bektić apsolutni favorit pred večerašnji meč

Meč protiv Elkinsa

Bektić apsolutni favorit pred večerašnji meč

M. Šljivak

Bh. borac Mirsad Bektić odradiće večeras u Las Vegasu novu borbu u UFC-u.

Neporaženi Bektić (11-0) boriće se na UFC 209 eventu protiv iskusnog Amerikanca Darrena Elkinsa. 

Biće ovo vjerovatno i najteži izazov u MMA karijeri za bh. borca. Elkins je izuzetno iskusan borac. Ima 32 godine i do sada je odradio 26 MMA borbi i na omjeru je od 21 pobjede i pet poraza.

Međutim, Bektić ima namjeru da nastavi pobjednički niz u perolakoj kategoriji. Kladionice mu vjeruju i on je apsolutni favoriti za pobjedu u ovom meču.

UFC 209 nam donosi nekoliko vrhunski borbi. Glavni događaj večeri je borba za titulu prvaka velter kategorije u kojoj će se boriti šampion Tyron Woodley i Stephen Thompson.

Također,  u oktagonu će se naći Alistair Overeem i Mark Hunt, te Rashard Evans i Dan Kelly, dok je dugo očekivana borba između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona otkazana zbog zdravstvenih problema ruskog borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi