Bh. bokseri u srbijanskoj prijestonici

Uoči “Beogradskog pobednika”

Bh. bokseri u srbijanskoj prijestonici

Teme:

Sedam bh. boksera nalazi se u završnim pripremama za nastup na tradicionalnom međunarodnom turniru «Beogradski pobednik» koji će biti održan od 1. do 5. aprila i koji jedan od najjačih turnira u regionu.

Zbog loše finansijske situacije koja vlada u našem sportu, tako i boksu, takmičari se pripremaju individualno u klubovima, a selektor Hamid Guska i pored ove činjenice ne krije optimizam.

”Ovo će biti prvi kvalifikacioni turnir za naše takmičar uoči Mediteranskih igara u Peskari. Trojica boksera su već ostvaril norme. To su Memnin Hadžić, Darko Kučuk i Velibor Vidić i na njima je da se dodatno dokažu u Beogradu, dok će ostali pokušati ovjeriti kartu za Peskaru», rekao je Guska za “Nezavisne” novine.

Organizatori «Beogradskog pobednika» prihvatili su prijave za nastup, do 60 kilograma: Ismeta Žerića, do 64: Džemala Fetahovića, do 69: Velibora Vidića, do 75: Mirze Aljića, do 81: Darka Kučuka, do 91: Damira Belje i preko 91: Memnuna Hadžića.
Rezerve su Predrag Kovačević i Džemal Bošnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.