Borac suspendovao Luciu Kimani

Borac suspendovao Luciu Kimani

Atletski klub Borac iz Banja Luke suspendovao je atletičarku i reprezentativku BiH Luciu Kimani, jer se oglušila o poziv kluba.

Kimani, koja je učestvovala i na Olimpijskim igrama u Pekingu, na nedavno završenim takmičenjima u Beogradu i Zagrebu postigla je zapažene rezultate, oborviši pri tom lični rekord na 5.000 metara, te slavivši na 1.500 metara. Međutim, i pored ovih uspjeha, njen nastup na Mediteranskim igrama u Pescari je pod znakom pitanje.

Matični klub bh. atletičarke, banjalučki Borac odlučio je suspendovati Kimani zbog činjenice da je atletičarka odbila nastupiti za banjalučki klub na nedavno održanom atletskom prvenstvu BiH, koje se održalo u Tuzli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti