Bosna i Hercegovina nakon velike drame poražena od Španije

Sjajan otpor bh.odbojkašica favorizovanim protivnicama

Bosna i Hercegovina nakon velike drame poražena od Španije

E. Dindić

U okviru 3.kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sastala se sa selekcijom Španije. Nakon prva dva dana turnira naša selekcija je na  omjeru smo od jedne pobjede i jednog poraza. 

U veoma zanimljivom susretu na kraju slavile je reprezentacija Španije rezultatom 3:2 u setovima.

Prvi set sjajno igraju naše odbojkašice i nedozvoljavaju favorizovanim Španjolkama da razviju svoju igru. Igrao se poen za poenom, i naša reprezentacija strpljivom i raznovrsnom igrom na kraju osvaja ovaj set rezultatom 25:22 za vodstvo od 1:0 u setovima.

Drugi set ipak reprezentacija Španije otvara mnogo bolje. Nakon 4:4 reprezentacija Španije osvaja sedam uzastopnih  poena i odlazi na prednost od 11:4.Naša reprezentacija igra mnogo bolje  u nastavku seta dolazi do 23:19, ali na kraju to je bio maksimum u ovom setu. Reprezentacija Španije osvaja ovaj set rezultatom 25:20, i poravnava rezultat na 1:1 u setovima.

Sjajno otvaranje naše reprezentacije u trećem setu poveli su rezultatom 5:1, međutim ponovo se sjajna reprezentacija Španije vraća u ovaj susret sa četiri uzastopna poena. Ponovo sjajan blok u ovom susretu naše selekcije u ključnim momentima je proradio i nedozvoljava selekciji Španije da preokrene ovaj set u svoju korist. Nakon velike borbe izabranice Gorana Nešića na kraju uzimaju ovaj set rezultatom 25:20 za vodstvo od 2:1 u setovima. 

U četvrtom setu viđena je prava drama na susretu. Selekcija Španije nije se predavala i uložila je i posljedni atom snage u ovom susretu. Naša reprezentacija igrala je sjajno, ali u ključnim momentima sreća je otišla na stranu selekcije Španije tako da one uspjevaju da osvoje ovaj set rezultatom 25:23, i poravnaju rezultat u setovima na 2:2.

Peti set mnogo bolje otvara reprezentacija Španije, koristi greške naše selekcije i od početka kontroliše rezultat u ovom setu. Na kraju rezultatom 15:10 osvajaju peti set i nakon velike borbe rezultatom 3:2 slave veliku pobjedu. 

Bosna i Hercegovina- Španija 2:3 ( 25:22, 20:25, 25:20, 23:25, 10:15).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti