Boston Red Soxi po osmi put prvaci

Nisu propustili priliku

Boston Red Soxi po osmi put prvaci

Ovu priliku nisu propustili. Boston Red Soxi su u srijedu osvojili 109. izdanje World Seriesa, finala Sjevernoameričke baseball lige (MLB), pobijedivši Saint Louis Cardinalse s ukupnih 4-2 u seriji. U šestoj utakmici Boston je slavio rezultatom 6:1. U trećem i četvrtom dijelu igre Boston je skupio po tri poena (ukupno šest) i tako trasirao put do pobjede.

Red Soxi, čija većina igrača ima brade koje su pustili da rastu prije početka sezone, došli su do naslova prvi put od 1918. godine - znači prvi  u zadnjih 95 godina - na svom stadionu Fenway Park, najstarijem stadionu u MLB ligi (101 godina), pred 38.447 gledatelja, od kojih su neki ulaznice platili i nekoliko hiljada dolara.

Bostonu je ovo osmi naslov  (1903., 1912., 1915., 1916., 1918., 2004., 2007., 2013.), a u zadnjih deset godina je tri puta pobijedila u finalu. Ujedno, ovo je prvi naslov za jednu ekipu iz Bostona od terorističkog napada koji se dogodio 15.aprila.

Zanimljivo, Red Soxi su prošlu sezonu zaključili na posljednjem mjestu u svojoj diviziji, te su postali tek druga ekipa koja je u prvoj narednoj sezoni stigla do naslova. Posljednji put je to napravila ekipa Minesote.

Za najkorisnijeg igrača finalne serije proglašen je David Ortiz čovjek sa tri nadimka, "Big Papi", "Señor Octubre" i "Cooperstown". Ortiz je prije Bostona šest sezona nosio dres Minesote.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.