Bowling liga: Pobjede Pin Spalsa i Strikea

Bowling liga: Pobjede Pin Spalsa i Strikea

O. Lekić
Teme:

U protekloj sedmici su odigrani susreti 5.kola Bowling Lige BiH, a u derbiju je Strike bio bolji od Hambone (9:1).

Najzanimljiviji meč kola su odigrali Strike koji ove sezone igra bez greške i poraza i aktuelni prvak BiH ekipa Hambone. Iznenađujuće lako su slavili igrači Strikea rezultatom 9:1 čime su zadržali 100% učinak nakon prvih pet kola. Sve pobjede u ovoj grupi ima i ekipa Dalcom koja se mučila sa najstarijom ekipom lige Pio/Mio, ali su ipak na kraju upisali pobjedu i nova dva boda. U derbiju začelja Walter je savladao Ultru i priključio se borbi za sredinu tabele, dok je u još jednom zanimljivom susretu Club 072 poražen od Flinstonesa.

Rezultati 5. kola, Grupa A:

Strike – Hambone 9:1

Dalcom – Pio/Mio 6:4

Walter – Ultra 8:2

Flinstones – Club 072 8:2

Tabela: Strike 10, Dalcom 10, Flinstones 6, Hambone 6...

U grupi B vodeći tim Zenikom je imao slobodnu sedmicu, tako da je sigurno najviše pažnje privukao susret Mostara i Pin Palsa, koji je završen rezultatom 8:2 za Pin Pals koji je ovom pobjedom izbio na vrh tablice. Mostar je u drugom svom susretu ove sedmice lagano došao do pobjede nad posljednjeplasiranim Čelikom i time dodatno zakomplikovao stanje na tabeli grupe B. U preostala 2 susreta Minex-Zenica je lagano dobio Amputirac sa 9:1, dok je Time Out došao do bitnih bodova protiv novajlije u ligi Nektara rezultatom 8:2.

Rezultati 5. kola, Grupa B

Minex-Zenica – Amputirac 9:1

Time out – Nektar 8:2

Mostar – Pin Pals 2:8

Čelik – Mostar 1:9

Tabela: Pin Pals 8, Minex Zenica 8, Zenikom 7, Time out 7, Mostar 7...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.