Bradley opet uz pomoć sudija do pobjede

Sretni Timothy Bradley

Bradley opet uz pomoć sudija do pobjede

Timothy Bradley je očito rođen pod sretnom zvijezdom. prošle godine je uspio pobjediti i velikog Mannyja Pacquiaoa uz pomoć sudija, sada mu se sreća osmjehnula u borbi sa Jessiem Vargasom. radi se o borbi za privremenog WBO prvaka u velteru. 

Glavnu ulogu u završnici meča je imao sudija Pat Russell koji je očito pogrešno shvatio signal za 10 sekundi do kraja, pa je borbu prekinuo sedam sekundi prije kraja. U tom trenutku je Vargas krenuo jako u želji da nokautira Bradleya. 

Pogodio ga je desnim krošeom i ozbiljno uzdrmao, ali Russell označio kraj borbe. U tom trenutku kada je Russel odlučio razdvojiti boksere, vargas je počeo slaviti pobjedu. Sva trojica sudija na kraju su  dodijelila su meč Bradleyu - 116-112, 117-111 i 115-112, koji je ovom pobjedom postao peterostruki svjetski prvak, dok je Vargas pretrpio prvi profesionalni poraz.

"Čuo sam nešto i udario ga s tri-četiri udarca. Potom je borba zaustavljena. Tih sedam sekundi stajalo me pobjede" rekao je nakon meča razočarani Vargas. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti