Brees odveo Svece u doigravanje

Brees odveo Svece u doigravanje

U velikom derbiju 15. kola NFL-a New Orleans je slavio u Atlanti sa 17:14 i tako se plasirao u doigravanje.

Drew Brees je ponovo bio junake pobjede aktuelnih prvaka, iako se lako moglo dogoditi da bude i tragičar. Početkom četvrtog perioda utakmice prošlogodišnji MVP Super Bowla je izgubio dvije lopte, a nakon druge je Chauncey Davis položio za jedino vodstvo Falconsa na utakmici 14:10.

Međutim, pred kraj utakmice je Brees preuzeo stvari u svoje ruke i donio veliku pobjedu Svecima. Brees je dijelio sjajne pasove i vodio svoje suigrače do end zone Falconsa, da bi 3:24 do kraja asistirao rookieju Jimmyju Grahamu za pobjednički touchdown.

U ovu utakmucu su obje momčadi ušle sa devet uzastopnih pobjeda, a Atlanti je ovo tel četvrti domaći poraz u posljednje tri godine od kako je ekipu preuzeo Mike Smith. Obje ekipe su osigurale plasman u doigravanje, samo je pitanje s koje će ko pozicije.

Atlanta u posljednjem kolu igra protiv Caroline i u slučaju pobjede osvojiće prvi divizijski naslov nakon 2004. godine, dok Saintsima za odbranu divizijskog naslova treba pobjeda i poraz Atlante. Ukoliko Saintsi ne budu prvi idu u doigravanje, ali će igrati kao gosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.