Čavić oštro odgovorio Phelpsu po pitanju dopinga

Konačni obračun dva velikana

Čavić oštro odgovorio Phelpsu po pitanju dopinga

D. Vejo

Sjećanja na Peking i 2008. godinu po svemu sudeći i dalje ne blijede na relaciji dva plivačka velikana i suparnika, Milorada Čavića i Michaela Pheplsa.

Zlato je na tim ljetnim OI, prema mišljenju mnogih bukvalno oteto iz ruku srbijanskog plivača, koji je taster pritisnuo prije Amerikanca.

Neračišćeni računi, ponovo su izvađeni iz fioke. Naime, prije nekoliko dana, najbolji plivač svih vremena Amerikanac Michael Phelps izjavio je da se za doping mora pronaći rješenje, te da korisnici istih moraju biti strogo kažnjeni.

Ova izjava, naišla je na burnu reakciju Čavića, koji je odmah uputio odgovor bivšem suparniku.

"Doping je problem i postaje sve gori. Ja, također, ne znam šta da kažem sinu niti to da li želim da bude u pola dobar kao i ja, znajući sa čime će se suočiti sutra. Michael, zašto tražis reforme sada kada si se povukao, a nikada prije nisi podržavao biološki pasoš. Baš prikladno. Ovim ne kažem da si ti varao, jer si se dokazao tokom karijere, ali tvoj period oporavka je u domenu naučne fantastike. Svi smo željeli samo to da shvatimo", kazao je Čavić.

I jedan i drugi, sada prolaze kroz umirovljene dane, a kako je njihov posljednji duel izgledao, pogledajte u videu.



 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi